oktober 31, 2016

Anya

Zingen, componeren, schrijven.
Als je kijkt naar wat Anya graag en goed doet, dan zit daar een duidelijke rode draad in, namelijk: de drang om te delen met anderen. Of het nu gaat om haar eigen gedachten en gevoelens of die van een ander: ze weet ze perfect uit te drukken. In de vorm van een song, melodie of blog. Creativiteit zit in haar bloed, maar de muziek in haar ziel.

Geef haar een microfoon en ze geeft pure passie terug. Want niets is zo echt als haar muziek. Zelfs in de hectische periode toen ze meedeed aan de derde editie van The Voice of Holland; alle styling, podiumacts en glamour ten spijt: Anya is wie ze is. En dat is méér dan een rockchick met een ijzersterke stem.

Vraag haar naar de meest inspirerende song en ze aarzelt geen moment: Perfect van Pink. Omdat het zo precies verwoordt hoe ze het zelf ook voelt: het maakt eigenlijk niet uit wat en hoe je iets doet. Zolang je maar jezelf bent en erin gelooft, dan is het goed. Zelf weet ze als geen ander hoe het voelt om op een podium te staan om letterlijk van je te doen laten horen. Al vanaf haar achttiende heeft ze deel uitgemaakt van succesvolle coverbands en treedt ze op voor grote zalen. En met evenveel plezier zingt ze in kleine combo’s of solo, waarbij ze zichzelf begeleidt op de piano. Best een opvallende carrièrekeuze voor iemand die als kind juist behoorlijk in haar schulp zat. Maar zoals ze zelf zegt: ‘Muziek haalt het beste in mij naar boven. Natuurlijk blijft het altijd spannend om op een podium te klimmen. Of om een nieuw album uit te brengen met eigen liedjes. Per slot van rekening kijken mensen recht in mijn ziel. Maar dat is oké want ik vind het inderdaad fijn om te delen. De mooie dingen in het leven én de zware. Muziek is voor mij de best denkbare uitlaatklep en ik ben waanzinnig blij met de rol die muziek in mijn leven speelt.’

Naast mensen raken en delen wil Anya natuurlijk vooral een muzikaal sterk album neerzetten: ‘Mijn ideale album heeft in ieder geval deze ingrediënten: de puntige rock van Lenny Kravitz gecombineerd met de lekkere popsound van P!nk en het vertellende van Adele.

Ik vermoed dat het geheel een wat filmisch karakter gaat krijgen, meeslepend maar ook opzwepend. Ik ben erg trots op wat er nu al ligt en daar komt alleen maar meer bij.’ Haar Single “Thing I’ve Seen” komt uit op 8 april 2016, het album volgt later dit jaar.

  • Single