oktober 31, 2016

Elske DeWall

De Walle groeide op in Veenwouden in Friesland. Op negenjarige leeftijd begon ze met saxofoon spelen en later ging ze ook zingen. In 2004 begon ze haar studie aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Daar leerde ze ook haar man, Sietse Huisman, drummer en docent, kennen – hij speelde onder andere bij Twarres. Michiel Hoogenboezem kreeg na een tip van Elskes management haar demo, die hij mixte. Omdat hij op dat moment ook een ander project voor Universal deed, kwam de demo bij de betrokken A&R manager van Universal Music Group terecht. Daar tekende ze in 2008 een contract.

Gedurende haar studie was De Walle actief als (achtergrond)zangeres. Ze is te horen op de verzamel-cd “Get Loaded” van de Academie voor Popcultuur in 2006. Ook trad ze met haar zus Femke op als het duo FeEl (Femke/Elske). Later werd FeEl uitgebreid tot een volledige band die naast De Walle (zang en gitaar) bestaat uit Sietse Huisman (drums, cajón), zus Femke (achtergrondzang, percussie, gitaar), Peter Krako (achtergrondzang en gitaar), Serge Bredewold (bas) en Jasper Westerhof (toetsen).

In 2007 trad ze op tijdens het Fries Popgala. Ze trad in 2008 op met Syb van der Ploeg – in datzelfde jaar nam ze voor het Leonard Cohen-project (waarbij nummers van die zanger in het Fries werden gezongen) een nummer op: “Dûnsje my de leafde út”.

Op 19 oktober 2009 verscheen haar eerste single “Come See The End In Me”. Op 26 februari 2010 kwam bij Universal Music haar debuut-cd “Balloon Over Paris” uit. In mei 2012 verscheen haar tweede album “Brave”. Daarnaast stond ze in 2011 met de Britse zanger Jonathan Jeremiah en het Metropole Orkest op North Sea Jazz. Zijn toenmalige single “Heart Of Stone” werd voor de gelegenheid een duet en door beide gezongen. In het voorjaar van 2012 stond De Walle naast Lionel Richie in het RTL4-programma Life4You. Richie was daar om zijn nieuwste album “Tuskegee” te promoten. De Walle zong samen met Richie het nummer “Angel”. Ze zong samen met Jan Dulles van 3JS het nummer “Geef mij een naam” op hun album “4 Elementen” (januari 2012).

Voor een campagne van KiKa, “Geef KiKa de 10!”, nam De Walle in mei 2015 samen met 3JS en Shirma Rouse het nummer “Je Vecht Nooit Alleen” van 3JS opnieuw op.

Op 22 januari 2016 kwam haar nieuwe album “Velvet Soldier” uit.


  • Albums
  •