oktober 31, 2016

Floortje Smit

Floortje Smit is een Nederlandse zangeres die al op zeer jonge leeftijd opvalt door haar zangkwaliteiten en met name haar enorme stembereik.

Op haar 15de doet ze mee aan ‘De Soundmixshow’ van Henny Huisman met haar vertolking van Mariah Carey’s ‘Hero’. Floortje trekt meteen de aandacht van het grote publiek en wint de publieksprijs, om vervolgens de vierde plaats te behalen in de finale.

Haar optreden blijft ook platenbaas Wessel van Diepen, bedenker van ‘The Vengaboys’ en danceact ‘Alice Deejay’, niet onopgemerkt en biedt haar een 5-jarig platencontract aan.

Jong maar wijs als ze is weet Floortje het grillige artiestenbestaan goed op waarde te schatten. Om niet in een isolement te raken gaat ze naar school en is vastberaden deze af te maken. Na het behalen van haar diploma apothekersassistente kruipt uiteindelijk het bloed waar het niet gaan kan. Ze ziet een oproep voor de nieuwe talentenjacht ‘IDOLS’ op televisie en grijpt haar kans. Ze behaalt de tweede plaats in de finale en het begin van een professionnele zangcarrière is een feit. In de periode daarna volgen er meer dan 300 optredens door heel Nederland. Ze treedt op als leadzangeres in Frank Wentink’s ‘Dinnershow of Dreams’ en ontdekt niet lang daarna nog een ander talent. In het schaatsprogramma ‘Sterren dansen op het ijs’ weet Floortje met haar acrobatiek en schaatskuntst samen met schaatspartner Laszlo weer de eindstreep te bereiken.

In 2010 maakt ze haar debuut met een schitterende hoofdrol in de musical ‘We Will Rock You’ als rebel ‘Ozzy’. Intens geniet zij avond aan avond in het Beatrixtheater met haar versie van Queen’s ‘I want it all’ en het hoogtepunt ‘No one but you (only the good die young)’. Niet snel zou zij hebben gedacht nóg een keer mee te doen aan een talentenjacht, maar na het zien van het wereldwijde succes van ‘The Voice of Holland’ en een platform waarin talent onbevooroordeeld een kans krijgt, besluit zij de gok te wagen met alle gevolgen van dien. Haar indrukwekkende uitvoering van het nummer ‘Alone’ laat geen ziel onberoerd en wordt direct beloond met het omdraaien van alle vier de stoelen. Ze kiest voor Roel van Velzen als haar coach. Het publiek geniet week na week van haar krachtige stem en wederom weet Floortje een finaleplek te bemachtigen met een uiteindelijke 3de plaats.

Floortje zal zich in de toekomst blijven concentreren op muziek. Toch sluit zij geen enkel nieuw artistiek pad uit..