oktober 31, 2016

Ray Klaassen

Ray Klaassen bekend van de allereerste editie van de RTL4 kijkcijferhit ‘The Voice Of Holland’ kwam in 2010 tot en met liveshow 2. Ray’s landelijke bekendheid kreeg in de zomer van 2010 een enorme boost. Met zijn rode puntschoenen overviel hij de kijker met een sublieme auditie die alle coaches direct deed omdraaien.

Zijn bekendste jingle: ‘M’n dag is goed’ schreef hij samen met Joost Griffioen voor de ochtendshow Rinkeldekinkel met Jeroen van Inkel. Daarna volgden vele jingles voor diverse stations en deed hij een item op Q-music waarbij iedere vrijdagochtend een song werd geschreven en gedraaid. Het werd duidelijk. Hij nam afscheid van de radio en koos voor het artiestenvak om de radio op een andere manier weer op te zoeken.
Dat Lukte!

Na zijn ‘move’ door met ‘The Voice of Holland’ mee te doen kreeg Ray een platendeal en publishingdeal aangeboden door niemand minder dan Eelko van Kooten. (Spinning) Ray’s nummers werden grijs gedraaid op 100% NL. ‘Tussen nu en nooit’ en ‘Ik ben terug’ werden goed opgepikt. Deze laatste single bereikte de 9e plaats in de top 10 van 100% NL.

Later bracht Ray in eigen beheer i.s.m Hugo Hoeksma ‘Het Licht’ uit. Dit bleek het begin van een mooie samenwerking tussen Ray en zijn nieuwe platenlabel: About Neo.

Ray werkt momenteel aan zijn album: ‘Dichter bij jezelf’ en is bezig een theatertour voor te bereiden die sept 2016 van start gaat. Intussen schrijft Ray ook liedjes voor diverse bekende artiesten.


  • Singles