november 13, 2015

NIEUWS

.

april  2015

Vrijdag 8 april komt de nieuwe single Things I’ve seen uit van Anya.

.

Anya werkt momenteel aan haar eigen EP waarvoor ze ook zelf schrijft,
en Things I’ve seen is hiervan de eerste single.

.

 


november 2015

.

ElskeDeWall

Op 22 januari 2016 verschijnt Velvet Soldier, het nieuwe album van Elske DeWall.

.

Elske DeWall

Velvet Soldier is het langverwachte derde album van de Friese singer-songwriter. Haar debuutalbum Balloon Over Paris werd door de Telegraaf omschreven als “internationale klasse zonder opsmuk” en stond twintig weken in de albumcharts. Haar vervolgalbum Brave bevatte de titelsongs van de speelfilm Alle Tijd en van de populaire TV serie Moordvrouw.

“Ik heb even de rust en tijd genomen om nieuwe muziek te schrijven” zegt Elske. “Ik had behoefte aan bezinning en even pas op de plaats na alle hectiek rondom mijn eerste albums. Ondertussen ben ik ook moeder geworden van een prachtige zoon. Die rust heeft mij goed gedaan, het begon op een gegeven moment toch weer te kriebelen”. Er werden tientallen nummers geschreven en samen met haar band dook Elske de studio in, wat haar nieuwe inzichten gaf.

“Ik heb ontdekt dat ik het beste presteer als ik voor een publiek speel. Dan komt er iets in mij los wat ik moeilijk in een studiosituatie kan oproepen”. Daarom zal er op 15 november een bijzonder studio opname plaatsvinden in de fameuze Wisseloord studio. “Het album is in principe af maar ik ga alle nummers live spelen in het bijzijn van publiek, wat mij een extra boost geven. Vervolgens bepalen we welke versie definitief op het album komt. Heel erg spannend maar ik kijk er ontzettend naar uit!”

Tegelijkertijd met de release van Velvet Soldier zal Elske DeWall een uitgebreide theatertour spelen om haar nieuwe muziek aan haar fans te kunnen laten horen.